چطوری مهاجرت کنیم به ترکیه؟ از کجا شروع کنیم؟

خب دیگه آه و ناله و درددل بسه! ازونجایی که فعلا تا ماه‌ها شاید پیج رو باز نکنم خواستم یه پست تکمیلی در مورد مهاجرت به ترکیه بنویسم براتون!
قبل از همه چی اینجوری درنظر میگیرم که تمام تحقیقات و حساب کتابهاتون رو کردین خوب و بدش رو سنجیدین هدف‌هاتون رو انتخاب کردین و نهایتا تصمیم گرفتین مهاجرت کنین به ترکیه! (میدونین که احساسم به ترکیه چیه!)

اول از همه باید ببینیم انواع اقامت قانونی تو ترکیه چیاست و از چه طریقی میشه تو ترکیه بیشتر از سه ماه زندگی کرد‌..و کدوم یکی از این روش‌ها منجر به اقامت دائم و کدوم یکیاش منجر به شهروندی میشه! (این سوال خیلی مهمه!)

تعاریف:

اقامت موقت: اجازه سکونت کوتاه‌مدت (یک یا دو ساله) در کشور. فقط میشه یکی از انواع اقامت‌هارو داشت. یعنی با اقامت توریستی نمیشه کار قانونی کرد مثلا. باید هرسال یا دوسال یکبار تمدید بشه

اقامت دائم: اجازه سکونت و زندگی در یک کشور بصورت دائمی. اقامت دائم، بدون اجازه کاره (در ترکیه). و شما همچنان شهروند ایرانی با پاسپورت ایران هستین. با کنسولگری ایران سروکار دارین ولی حق رای دارین.. نمیتونین وام بگیرین و نمیتونین کار کنین مگر اینکه براتون اجازه کار بگیرن! فقط میتونین هرچقدر دلتون خواست تو ترکیه زندگی کنین بدون اینکه مجبور به تمدید اقامت باشین

شهروندی: وقتی شما کیملیک ترکیه بگیرین و دیگه شهروند ترکیه محسوب بشین و پاسپورت ترک بگیرین و هم اجازه کار کردن دارین هم حق رای هم میتونین از تسهیلات بانکی استفاده کنین

روش اول: اقامت توریستی.

این روش معمولا رایج‌ترین روش اقامتی تو ترکیه‌ست. حتی خیلیا که قصد ثبت شرکت، ازدواج، خرید خونه، تحصیل اینا دارن قبلش با اقامت توریستی تو ساکن میشن تا یه خورده با محیط آشنا بشن و زندگی اینجا بیاد دستشون.
چطوری باید اقامت توریستی بگیریم؟ شما از تاریخ ورودتون به ترکیه دقیقا سه ماه وقت دارین تا اینترنتی برای اقامت توریستی‌تون اپلای کنین. قبل ازینکه اینکارو بکنین باید یه سری کار انجام بدین البته!

تا یادم نرفته بگم اقامت دائم رو به کسی میدن که هشت سال تو ترکیه اقامت داشته باشه..وسالهای تحصیل یا اقامت دانشجویی نصف حساب میشه!یعنی اگه شش سال درس خوندین تو ترکیه س سال حساب میشه مثلا برای پر کردن پنج سال بعدی باید اقامت توریستی بگیرین یا پنج سال کار کنین یا خونه بخرین!

●سیمکارت بخرین

●خونه اجاره کنین (یکم سخت به کسی که اقامت نداره خونه میدن و بدون آدرس هم اقامت نمیدن تنها راهش اینه که خیلی بگردین و به صاحبخونه اطمینان بدین که قرار نیست زودتر از موعد خونه رو خالی کنین! و لطفا زودتر از موعد خالی نکنین!)
برای اجاره کردن خونه میتونین مستقیما از املاکیا و آژانس‌های ایرانی یا ترک خونه بگیرین یا اینترنتی دنبالش بگردین. در هر حالت نهایتا باید حضوری برید خونه رو ببینیند!
جنتا از سایتایی که برای اجاره خونه میتونین دنبال آگهی بگردین این پایینه
http://www.sahibinden.com
http://www.hurriyetemlak.com
http://www.emlakjet.com

البته مهسا هم تو این زمینه میتونه کمکتون کنه.

قبلا یه ویدیو درست کرده بودم برای آموزش سرچ کردن خونه تو سایت صاحیبیندن که میتونین ازینجا ببینینش!

● گرفتن بیمه یک یا دوساله: هم از شکتای ایرانی هم شرکتای ترک میتونین بیمه بگیرین. همینجوری که تو خیابون راه میرین آژانس‌های بیمه به چشمتون میخوره! Sigorta یعنی بیمه

●بعد ازینکه اینکارارو کردین میتونین سایت اقامت آنلاین اداره مهاجرت رو باز کنین و خیلی راحت فرم‌هایی رو که خواسته پر کنین..توی فرم هیچ اطلاعات عجیب غریبی ازتون نمیخواد که نتونین خودتون انجام بدین! آدرس شماره پاسپورت مدارک تحصیلی و اینچیزا..یادتون باشه اگه دارین اقامت توریستی میگیرین ولی درحال کار کردن تو شرکتی هستین نباید اینو تو فرم بزنین! چون غیر قانونیه! یه جایی تو فرم‌ها ازتون میپرسن که درامد ماهانتون چقدره و از کجاست..بزنین از ایرانه و ماهانه بالای پنج هزار..اینجوری احتمال اینکه ازتون گردش حساب بخوان هم کمتره.
سایتش اینه: اینجا کلیک کنین

● نکته بعدی اینکه هر بار یه سری چیزا عوض میشه..با سرعتی که نمیشه تعقیبش کرد! میتونین به شماره 157 زنگ بزنین و اوپراتور فارسی زبان هم دارن که میتونین بپرسین چه مدارکی ازتون میخوان..یه توصیه کوچیک! مکالمه رو ضبط کنین! چون خیلی تند تند مدارکی که میخوان و یه سری ضوابط رو عوض میکنن واس همین بد نیست اگه یه اثباتی دستتون داشته باشین 😂 سایت رو هم دائما چک کنین.

● الان سیستم بهتون یه تاریخ میده. دفعه اول اقامتتون رو بهتره از شعبه اصلی که تو فاتیج واطان جادده‌سی هست بگیرین (اینم تو فرم اقامت انتخاب میکنین) تو اون تاریخ باید فرم پرینت شده و بقیه مدارک مثل پاسپورت و فتوکپی‌هاش و اجاره نامه نوتری و اصل بیمه و عکس و اینچیزا همراهتون باشه. اگه مدارکتون کم و ناقصه نگران نباشین چون یک ماه بهتون وقت میدن تا مدارک ناقص رو کامل کنین

●هزینه تقریبی اقامت و بیمه یک ساله توریستی چیزی حدودای هفتصد هشتصد لیره. اگه کردیت کارت دارین میتونین پرداخت رو آنلاین انجام بدین اگه نه میتونین روز مصاحبه تو اداره اقامت از باجه وزنه پرداخت کنین و بعد فیشش رو همراه مدارک تحویل بدین

●مرحله آخر اینه که منتظر شین کارتتون بیاد! این نوع اقامت نهایتا تا سه سال قابل تمدیده و هیچوقت منجر به اقامت دائم یا شهروندی نمیشه! اگه قصد اقامت دائم دارین باید تو سه سال اقامتتون رو تبدیل کنین یه یکی ازین انواع اقامت‌های پایین!

روش دوم: اقامت تحصیلی

برای اینکه بخواین اقامت تحصیلی داشته باشین باید از یه دانشگاهی قبول شین! برای قبولی از دانشگاه باید ددلاین‌هارو تعقیب کنین و اپلای کنین..بعد از ثبت‌نام در دانشگاه بهتون یه برگه دانشجویی میدن که میتونین باهاش دوباره از همون سایت و همون مراحل تاریخ مصاحبه بگیرین با این تفاوت که بجای اقامت توریستی، تو فرم اقامت، اقامت دانشجویی رو انتخاب میکنین! هزینه اقامت دانشجویی پنجاه شصت لیره و بیمه هم حدودای صدوپنجاه لیر به بالا! ولی باز باید خونه اجاره کرده باشین و تو نوتر تاییدش کرده باشین. این برای تمام انواع اقامت واجبه! هزینه نوتر هم بستگی به منطقه شما داره! من به هفتاد لیر هم تاییدش کردم به صد و هشتاد لیر هم!
اقامت تحصیلی تو محاسبه سنوات برای اقامت دائم نصف حساب میشه! یعنی باید ده سال درس بخونین تا پنج سال محسوب بشه که قبلا هم گفتم.

روش سوم: اقامت کاری

اگه شما رو شرکتی قراره استخدام کنه اونا موظفن خودشون براتون اقامت بگیرن شما فقط مدارکی که شرکت از شما میخواد رو بهشون میدین. اگه دارین شرکت باز میکنین باز اقامت شما کاریه ولی فک میکنم از طریق وزارت کار باید اقامت بگیرین نه اداره مهاجرت (اینو مطمئن نیستم اگه اطلاعات کامل دارین میتونین کامنت کنین تا پست رو اصلاح کنم)

مراحل ثبت شرکت و هزینه‌هاش بسته به نوع شرکتی که دارین باز میکنین متفاوته و مشاور مالی که استخدام میکنین (بصورت اجباری) اون تمام مراحل رو انجام میده. از طریق اقامت کاری بعد از پنج سال میتونین برای شهروندی درخواست بدین.

روش چهارم: اقامت از طریق ازدواج یا خانواده و خرید خونه

خانواده: اینا هم همه اقامت‌های کوتاه مدت یک‌ساله هستن که تمام پروسه‌ها مشابه اثامت توریستیه.

اولی برای کسی هست که با یک شهروند ترک ازدواج کرده. سه سال بعد از ازدواج میتونه برای شهروندی درخواست بده و هربار موقع تمدید اقامت باید همسرش پیشش باشه.
دومی برای اشخاصی که خونه میخرن. شما با خرید خونه با هر قیمتی کمتر از دویست‌و‌پنجاه هزار دلار، میتونین اقامت یک یا دو ساله بگیرین و تا هشت سال تمدیدش کنین تا بعدش اقامت دائم بگیرین ولی این نوع اقامت به شهروندی ختم نمیشه مگر اینکه ارزش ملک شما بالای دویست‌و‌پنجاه هزار دلار باشه که در این صورت اگه تا سه سال نباید خونه رو بفروشین تا بعدش شهروندی بگیرین. در این صورت سند فقط به اسم یکنفر و حق شهروندی شامل اون یک نفر همسر و بچه‌های زیر هیجده سالش میشه

برای گرفتن این نوع اقامت علاوه بر مدارک شناسایی باید سند خونه همراهتون باشه (سند میتونه به اسم ده نفر هم باشه محدودیتی نداره ولی اگه دنبال شهروندی هستین فقط به اسم یک نفر باید باشه) و باید خونه رو هم بیمه کنین علاوه بر خودتون! بهش میگن داسک و حدودای صد تا دویست لیر هزینه داره. اقامت شامل صاحب سند، همسر و بچه‌های زیر هیجده میشه. البته اقامت از طریق سند رو صاحب سند میگیره همسر و بچه‌ها جدا جدا از طریق اقامت خانوادگی اقدام میکنن

اقامت‌های کوتاه مدت دیگه‌ای مثلا برای کار چندماهه، تحصیل کوتاه‌مدت و فرصت مطالعاتی، حضور در تیم‌های ورزشی و … وجود داره که از توی سایت میتونین کامل بررسی کنین!

اگه سوالی داشتین میتونین اینجا بپرسین ☺️

10 thoughts on “چطوری مهاجرت کنیم به ترکیه؟ از کجا شروع کنیم؟

  1. دست گلت درد نکنه میکی جان ولی کاش کم کم می اومدی اینستا.اینجا یه جوریه انگار از یه دنیای دیگه میبینمت ولی توو اینستا انگار رودررو میحرفیدیم😆

    Like

  2. میکی جان راسته که میگن واسه ثبت شرکت از سال دوم باید ۵تا ترک استخدام کرد و مالیات و بیمه شون کرد؟یعنی من بخوام یه دفتر املاک بزارم باید ۵تا ترک استخدام کنم؟

    Like

  3. سلام میکی جان ،،برای کسی که با یک ترک ازدواج کنه بعد ۳سال که برای شهروندی اقدام کرد هر چند وقت باید شهروندیشو تمدید کنه؟

    Like

    • عزیزم شهروندی رو تمدید نمیکنن..شهروندی رو یکبار میگیرن اقامت رو تمدید میکنن. هرسال یک‌بار باید تمدید بشه

      Like

      • یعنی کسی که شهروندیو از طریق ازدواج گرفته هرسال با حضور همسر باید اقامتشو تمدید کنه ؟تا چند سال این کار ادامه داره ؟

        Like

      • عزیزم تو اقامت رو تا سه سال تمدید میکنی و بعد شهروندی میگیری. شهروندی دیگه همیشگیه نیازی به تمدید نداره

        Like

  4. میکی جان برای باز کردن یه مغازه ی نقلی باید چه نوع اقامتی رو اقدام کرد؟وهزینه ی اقامتش چه قدره؟
    کسی که بخواد دانشگاه هم بره مشکلی نداره همزمان این مغازه رو هم داشته باشه چند نفرم باهاش کار کنن تو مغازه؟
    یعنی خود دانشجو پاره وقت هست تو مغازه
    هزینه ی اجاره ی مغازه و جزییات خرج ها و محله های مناسبشو هم میشه معرفی کنید
    مرسی از اطلاعاتتون🙏🏻❤️

    Like

    • اقامت باید کاری باشه. درواقع بعد از باز کردن مغازه میتونین بزای اقامت کاری اپلای کنین..فک میکنم برای شروع با سی چهل هزار لیر بشه شروع کرد البته اگه شرکت لیمتدد بخواین باید به ازای هر شریک پنجاه هزار لیر سرمایه داشته باشین. میتونین دانشگاه هم برین مشکلی نداره ولی برای اینکه چندنفر باهاش کار کنن قانونا باید یا شریک باشن یا کارمند. کارمندا هم فقط میتونن ترک باشن ولی شریک میتونه ایرانی هم باشه. برای قیمت مغازه هم همون لینک آنوزشی رو میتونین نگا کنین 🌹

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s