مهاجرت تحصیلی

دانشگاه دانشگاه دانشگاه!

بلای جونمون! عشق جاویدانمون! که نه میتونیم ازش دل بکنیم نه میتونیم تحملش کنیم! دانشگاهی که خیلی وقتا “تنها” راه مهاجرتمون ازش میگذره!

میدونین که مهاجرت تحصیلی یکی از رایج‌ترین، امن‌ترین و آینده‌نگرانه‌ترین روشهای مهاجرته…همیشه اینکه مدرک تحصیلیتون از کشوری باشه که قصد سکونت دائمی رو توش دارین خیلی به نفعتونه!

قبل از شروع میخوام یکم از تجربه‌های خودم بگم در مورد ادامه تحصیل!

اول اینکه:

اگه قصد ادامه تحصیل، گرفتن مدرک و پیدا کردن کار و اقامت دائم تو یه کشوری رو دارین اول مطمئن شین قوانین مهاجرتی بعد از تحصیل چیه! اینو خیلی زیاد گفتم احتمالا میزان سوختگی خودم ازین ماجرا رو حدس میزنین 😂 مثلا همونطور که میدونین خیلی از کشورا بعد از فارغ‌التحصیلی اقامت دائم میدن بعضیا اجازه کار میدن بعضیا هم میگن تو درس خوندی؟ کو؟ کی؟ کجا؟! منکه ندیدم! تو یه توریستی! تووووریییییست! این مورد آخر ترکیه بود

دوم اینکه:

فک نکنین حتما باید ادامه تحصیل بدین! یعنی اگه ارشد دارین حتما لازم نیست دکترا بخونین! میتونین دوباره ارشد بخونین! تو این مورد چنتا سوال هست که میتونه تو تصمیم گیری کمکتون کنه

• به بورس نیاز دارم؟ اگه آره، احتمالا ادامه تحصیل از جایی که مونده گزینه بهتری باشه! چون هرچی مقطع بالاتر میره شانس گرفتن بورس هم بیشتر میشه

• به بورس نیازی ندارم..میتونم حدودای بیست سی هزار دلار جور کنم و بعدشم با کارای پارت تایم زندگیمو بگذرونم تکلیفم چیه؟ تو این مورد حتی لازم نیست ارشد هم بخونین میتونین برای مدارک یک‌ساله گرجوئیت دیپلماها اپلای کنین..این دوره‌ها تو کالج‌ها تدریس میشن و بعد از فارغ‌التحصیلی آدمارو برای ورود به دنیای حرفه‌ای آماده میکنن. اعتبارشون از دانشگاه کمتره ولی طول دوره‌ها پایینتره. اگه قصد انتخاب اینارو دارین باید حتما تکلیف فارغ‌التحصیلی و شرایط اقامتی بعدش رو از سایت سازمان مهاجرت کشور موردنظرتون بخونین! این کالج‌ها بعضی وقتا شرایط ویزا گرفتن رو هم سخت میکنن و نیاز دارن حتما به افسر مهاجرت ثابت کنین که برمیگردین

• هیچکدوم اینا مهم نیست من فقط علاقه به علم‌آموزی دارم و میخوام کار آکادمیک و تحقیقاتی انجام بدم پس من چی؟ شما از کارشناسی هم میتونی برای دکترا مستقیم اپلای کنی! شما برای دکترا خوندن آفریده شدی!

سوم اینکه:

داشتن مدرک بالاتر به معنی شانس بیشتر برای کار گرفتن نیست! اگه قصد کارای آکادمیک ندارین و حتما هم دنبال بورس نیستین توصیه میکنم اصلا طرف دکترا خوندن نرین! فک کنین پنج شش سال قراره دانشجو باشین با سابقه کاری حرفه‌ای صفر و سن بالا و انتظار دستمزد بالا! شما باشین خودتونو استخدام میکنین یا کسیکه کارشناسی یا ارشد داره احتمالا پنج شش سال از شما کوچیکتره و یا هم‌سن شماست ولی پنج شش سال تو اون زمینه کار کرده؟

خب نکاتم تموم شد! حالا بریم سراغ اصل ماجرا

چطوری از طریق ادامه تحصیل مهاجرت کنیم؟

من مطمئنم شما خیلی خلاق هستین و خودتون راه‌هاشو بلدین ولی روش روتین و استانداردش رو اینجا مینویسم

روش اول: مخصوص کسانی که بورس میخوان

• اصلا بورس یعنی چی؟ و کی بورس میده؟ بچه‌ها بورس‌ها انواع مختلفی دارن ولی عموما بورس دانشجو تو برنامه و بودجه شرکت‌ها و سازمان‌های تحقیقاتی هست که به دانشگاه یا استاد خاصی برای انجام پروژه و تحقیق خاصی داده میشه و عموما اون استاد موظف هست از چند دانشجوی محقق و کاربلد حمایت مالی بکنه!

• کسی که بورس میخواد کارش یکم سخته..چون باید رزومه خیلی قوی داشته باشه..شامل مقالات آی‌اس‌آی یا کنفرانسهای بین‌المللی معتبر، معدل بالا، امتیازات و جوایز جشنواره‌ها، کسب مقام‌های اول تو المپیادها و کلا چیزایی که باعث بشه شما از بقیه متمایز باشین..و شانس شما درواقع به تعداد و کیفیت رقبای شما بستگی داره! ممکنه استادی پروژه داشته باشه و هیچ دانشجویی درخواست بورس بهش نده و شما اولین نفر باشین و حتی اگه رزومه خوبی هم نداشته باشین شمارو ورداره!

• این بقیه که گفتم یعنی کیا؟ اساتید دانشگاه‌های معتبر یا نامعتبری که پروژه دارن و این پروژه‌هارو اغلب توی صفحه سایت دانشگاه یا اکانت‌های لینکداین اعلام میکنن روزانه صدها ایمیل درخواست بورس از دانشجوها و نوابغ ایرانی، چینی، هندی، پاکستانی، افغانستانی، روسه‌ای، اروپایی، کره‌ای و کلا هرجایی که فکرش رو بکنین دریافت میکنن! رقابت در این حد بالاست! بنابراین اگه به ده تا استاد ایمیل زدین و از هیچکدوم جواب نگرفتین نه ناراحت بشین نه ناامید! اینکارو خیلی باید تکرار کنین!

• کی باید ایمیل بزنیم؟ اصولا ایمیل بازی با اساتید از یک‌سال قبل از رفتن باید شروع بشه..چندماهی طول میکشه تا شما استاد پیدا کنین و چندماهی هم کارای ویزا و اینا..مثلا دیشب خوابیدین و تصمیم گرفتین یه ماه بعد تو آمریکا باشین نمیتونین متاسفانه نتیجه بگیرین!

• ایمیل باید چطوری و شامل چه اطلاعاتی باشه؟ اولا سعی کنین دوره‌ای ایمیل بززنین..مثلا سی تا دانشگاه گذاشتین جلوتون و از هر دانشگاه چهارتا استاد انتخاب کردین..هر هفته به یک استاد از یک دانشگاه یعنی هفته‌ای سی تا ایمیل بزنین..اینکه همزمان به دوتا استاد از یه دانشگاه ایمیل بزنین زیاد جالب نیست..درمورد محتواش باز فک میکنم شما بهتر از من میدونین. باید اول خودتونو معرفی کنین و بعد بگین که به زمینه تحقیقاتی اون استاد علاقمند هستین و رزومه خودتون رو بذارین براش. وقت استادا خیلی محدوده بنابراین بهتره ایمیل‌هاتون مختصر و مفید باشه.

• بعدش چی؟ درصورتی که جواب مثبت از یه استاد گرفتین و تو میزان بورس توافق کردین باید به اون دانشگاه اپلای کنین و پذیرش بگیرین و دانشگاه به شما دعوت‌نامه بفرسته تا بیفتین دنبال کارای ویزا

روش دوم: مخصوص کسایی که بورس نمیخوان:

• شما نیاز به تایید هیچکس ندارین فقط اپلای میکنین و دعا میکنین که پذیرش بگیرین! هرچی معدل بالاتر نمره امتحان بالاتر و رزومه بهتر باشه طبیعتا شانس قبولی بیشتره! بعد از قبولی هم باز دانشگاه براتون دعوت‌نامه میفرسته و پروسه ویزاتون شروع میشه! شهریه دانشگاه رو هم میتونین از سایتش پیدا کنین

برای اپلای کردن چه مدارکی لازمه؟

هر دانشگاه و توی هر دانشگاه هر رشته‌ای شرایط قبولی و مدارک مورد نیاز منحصربفرد خودش رو داره. باید شما ریز به ریز سایت رو بخونین و ته توی این رو خودتون دربیارین! تو یه دفترچه همه اینارو بنویسین تا یادتون نره..ولی درکل اکثر دانشگاه‌ها پروسه و مدارکی که میخوان مشابهه

1. ریزنمرات دوره قبل و بعضا تمام دوره‌های بعد از دیپلم

2. مدرک کارشناسی و ارشد درصورتی که دارین (اینو همشون نمیخوان)

3. نمره جی‌آر‌ای آزمون ریاضی و دانش زبان انگلیسی که بیشتر برای رشته‌های فنی و مدیریتی میخوان و هر دانشگاه کف نمره خودش رو داره

4. نمره زبان انگلیسی: تافل آیلتس یا پی‌تی‌ای یا همش یا یکیش! باید باز ببینین کدوم دانشگاه کدوم مدرک رو قبول داره و حداقل نمره‌ای که میخواد چنده. بعضی از دانشگاه‌ها پذیرش مشروط میدن بدون نمره زبان کو شما مثلا یه ترم وقت دارین یا تو دانشگاه زبان بخونین یا مدرک زبان رو ببرین

5. توصیه‌نامه: دو یا سه تا توصیه‌نامه از استادا یا کارفرماهای قبلیتون به این صورت که تو فرم اپلای ایمیل اون استاد ها رو مینویسین و دانشگاه لینک جدایی برای اونا میفرسته تا اونا پرش کنن. حواستون باشه استادتون زیر قولش نزنه چون یکیشونم که بدقول از آب دربیاد کل زحمتاتون به باد میره!

6. رزومه

7. انگیزه‌نامه: شامل یه نامه داستان‌وار ازینکه چرا این رشته رو میخواین بخونین هدفتون چیه و چرا این کشور و چرا این دانشگاه! درواقع به شما فرصت داده میشه تا داورهارو قانع کنین! اصولا یک تا دو صفحه نوشتن کافیه

8. نکات متفرقه: تاریخ ددلاین‌هارو حتما چک کنین. خیلی وقتا توی یه دانشگاه دوتا رشته مختلف ددلاین‌های متفاوتی دارن. به این دقت کنین که فقط اپلای آنلاین کافیه یا باید مدارک رو پست کنین؟ دراینصورت بهتره حداقل چندهفته قبل از ددلاین اپلای و سابمیت بکنین. هزینه اپلیکیشن فی رو هم درنظر داشته باشین که برای هر اپلای حدودای پنجاه تا دویست دلار باید پرداخت کنین یا از طریق کردیت کارت و دبیت‌کارت یا از طریق صراف و لینک مربوطه تو صفحه اپلیکیشنتون.

9.اگه زبان تدریس دانشگاه زبانی جز انگلیسی یا درصدی غیر انگلیسی باشه ممکنه ازتون مدرک اون زبان سوم رو هم بخوان

مورد آخر هزینه‌ها:

بچه‌ها شما چه بورس داشته باشین چه نداشته باشین باید یه سری هزینه‌هارو جدای از شهریه اینا خودتون پرداخت کنین. هزینه ترجمه و تایید مدارک هزینه امتحانای زبان هزینه اپلیکیشن‌فی‌ها و هزینه ویزا..خیلی وقتا اگه بورس هم داشته باشین تا وقتی تو کشور مقصد حساب بانکی باز نکنین به حسابتون واریز نمیشه و این یعنی هزینه بلیط بیمه و هزینه یکی دوهفته اقامت رو هم خودتون باید جور کنین..این مورد آخر رو که بذاریم کنار، هزینه‌های اولیه ترجمه و امتحانا با این وضعیت دلار چیزی حدودای ده میلیون آب میخوره اگه مثلا تمام امتحانارو تو بار اول نمره بالا بیارین و مثلا دو سه تا دانشگاه اپلای کنین

در آخر اینکه : جواب تمام سوالاتی که دارین تو سایت دانشگاه و اغلب قسمت ادمیشن میتونین پیدا کنین و اگه نبود همیشه میتونین ایمیل بزنین بهشون و تو چندروز جواب میدن حتما 😊موفق باشین ❤

29 thoughts on “مهاجرت تحصیلی

  1. میکی جون مرسیییی خیلی مفید و عالی بود.میشه در مورد توبیتاک و اون سایت بورس ترکیه که ۲ مرحله ای هست(در صورت قبولی)اگه اطلاعاتی داری بگی؟
    کدوم یکی از این بورسا بهتره؟

    Like

    • بله اقامت دانشجویی تبدیل میشه به اقامت توریستی و هیچگونه مزیتی از نظر اقامتی قائل نمیشن..نه اجازه کاری نه چیز دیگه‌ای!

      Like

      • یعنی کلا حق نداریم کار کنیم؟؟؟
        اون اولی میشه با اجاره یا خرید خونه یه کاریش کرد
        ولی یعنی ممنوع اجازه کار برا خارجیا؟؟؟
        اخه من شنیده بودم ممنوع نیست

        Like

      • اجازه کار کلا ربطی به نوع اقامت نداره..هر اقامتی ک داشته باشین باید شرکت براتون اجازه کار بگیره تا اجازه داشته باشین کار کنین..درغیر اونصورت بعد از یکبار اخطار دیپورت میشین

        Like

      • خب پس اینجوری به حساب نمیاد که اجازه کار نداشته باشیم
        چون مثلا مالزی کلا خارجی ها اجازه کار ندارن
        ولی جاها دیگه دنیا هم تا ۱ سال وقت داری کار پیدا کنی دیگه وگرنه باید برگردی
        الان ترکیه مگه غیر اینه؟

        Like

      • شما بصورت اتوماتیک اجازه کار ندارین. اجازه کار رو شرکتی که توش کار میکنین برای شما باید بگیره و پروسه طولانی و پر هزینه‌ای هست برای شرکتا برای همین تعداد خیلی کمی هستن که بخوان و بتونن اجازه کار بگیرن

        Like

  2. سلام خیلی ممنون از اطلاعات مفیدی که میذاری من مدرک ارشد حقوق دارم اما میخوام رشته روانشناسی در مقطع کارشناسی در کانادا بخونم به نظرتون باید معدل دیپلم بگم یا معدل لیسانس و ارشد حقوق ؟

    Like

    • بستگی به دانشگاه و هر رشته داره تو سایت دانشگاه اینو مینویسن همیشه که اگه برای دوره پایینتر میخواین اپلای کنین چه مدارکی میخوان..بهتره بهشون ایمیل بزنین و مطمئن بشین

      Like

  3. آیا برای پذیرش در مقطع کارشناسی محدودیت سنی وجود داره؟ مثلا در کشور کانادا

    Like

  4. راستش من کمی نگران شدم😢 چون تو ترکیه هستم و سال اخرم و دارم برای یوس میخونم .. اگه بعد از دانشجویی کار پیدا شه که دیگه اقامت توریستی نیست؟؟
    و اینکه پیشنهادتون برای ادامه تحصیل که کجا بهتررو اگه میشه بگین 🙏

    Like

    • اگه کار پیدا کنین اقامتتون میشه کاری..ولی اگه پیدا نکنید هم تا سه سال میتونین اقامت توریستی رو تمدید کنین

      Like

    • عذر میخوام من زبان انگلیسیم اپر اینتر مدیت هست ولی زبان ترکی هیچی نمیدونم ، من میخوام ارشد عمران تو استانبول بخونم اما بعضیا میگن بهتره ترکی بخونی که بتونی با ترکا ارتباط برقرار کنی و بری شرکتای ترکی کاراموزی کنی، چون تجربه کاری عملی مرتبط هنوز ندارم و میخوام همزمان حیت تحصیل کاراموزی هم‌ بکنم، حالا به نظر شما انگلیسی بهتره بخونم یا ترکی؟ و اینکه به نظر شما ۳۳ سال سن برای تحصیل در مقطع ارشد دیره دیگه؟ و اینکه شما شخص یا موسسه ای سراغ ندارین تو زمینه اپلای فعالیت کنه؟ ممنون

      Like

    • اقامت توریستی یکبار میتونین بگیرین..اگه اونو تموم کردین کافیه یبار ورود خروج کنین بعد از تموم شدن اقامتتون..یعنی مثلا دو سه روز مونده به تموم شدنش برین ایران و یکی دو هفته بعد از تموم شدنش برگردین و دوباره اقامت بگیرین! من اینو از یه شرکت خیلی درست حسابی ترک پرسیدم! باز مطمئن نیستم ولی اینکارم میتونین بکنین که مثلا کلاس تومر ثبت نام کنین و اقامت دانشجویی بگیرین..کار پیدا کردنم که کلا اینجا سخته راستش نمیتونم چیزی بگم خودمم وضعم همینه 😁 کشورای دیگه هم بستگی به شرایط و رشته‌تون داره سایت اپلای ابراد و فرومهاشون رو بخونین حتما

      Like

  5. سلام خيلي اطلاعاته خوب و مفيدي بود ممنون
    يه سوالي دارم من ليسانس ژنتيك دارم و دارم ايلتس ميخونم تا بتونم واسه بورسيه اقدام كنم اما نميدونم ارشدم رو ايران بگيرم واسه دكترا برم يا مستقيما واسه ارشد اقدام كنم؟
    راستي كشورهايي كه ميخوام اپلاي كنم تركيه المان اتريش و كره هستش
    به نظرت تو كدوم كشور اميدم بيشتره؟

    Like

    • این سوال رو فقط خودتون باید جواب بدین من نه شناختی از شما نه از رقبای شما دارم ولی تنها چیزی که میدونم اینه که ترکیه آیلتس رو قبول نداره فقط تافل رو قبول داره🌹

      Like

  6. میکی جون یه سوال!۳ سال که اقامت توریستیمونو تمدید کردیم بعدش چی میشه؟باید برگردیم یعنی؟!

    Like

    • بعد از سه ساا یا باید خونه بخرین یا شرکت باز کنین یا ازدواج کنین! نهایتا سه سال میتونین بعنوان توریست اقامت داشته باشین درغیراینصورت باید برگردین ایران ☹

      Like

      • خونه فرقی نداره قیمتش چقدر باشه؟مثلا اگه خونوادمون خونه بخرن شامل ما نمیشه؟

        Like

      • قیمت خونه اهمیتی نداره مگه‌ اینکه بخواین شاروندی بگیرین که اونوقت باید ارزشش بالای دویست و پنجاه هزار دلار باشه..درغیراینصورت اگه فقط اقامت سالانه بخواین هر قیمتی میتونه باشه و شامل همسر و فرزندای زیر بیست و دوسال صاحب خونه هم میشه..اگه سنتون بالای بیست و دو باشه میتونین اسم هر چند نفر که میخواین تو سند بزنین..به اسم هرکس یه سند درمیاد و میتونه باهاش اقامت بگیره

        Like

  7. عذر میخوام من زبان انگلیسیم اپر اینتر مدیت هست ولی زبان ترکی هیچی نمیدونم ، من میخوام ارشد عمران تو استانبول بخونم اما بعضیا میگن بهتره ترکی بخونی که بتونی با ترکا ارتباط برقرار کنی و بری شرکتای ترکی کاراموزی کنی، چون تجربه کاری عملی مرتبط هنوز ندارم و میخوام همزمان حیت تحصیل کاراموزی هم‌ بکنم، حالا به نظر شما انگلیسی بهتره بخونم یا ترکی؟ و اینکه به نظر شما ۳۳ سال سن برای تحصیل در مقطع ارشد دیره دیگه؟ و اینکه شما شخص یا موسسه ای سراغ ندارین تو زمینه اپلای فعالیت کنه؟ ممنون.

    Like

    • بنظر من هیچ سنی دیر نیست! اگه از من میپرسین اینکه به زبونی بخونین که باهاش راحتین و میتونین معدل بالاتری بیارین بیشتر بدردتون میخوره تا اینکه بخواین به ترکی بخونین و بخاطر ندونستن زبان معدلتون افت کنه و کار پیدا کردن سختتر بشه..درضمن ازونجایی که دانشگاهای انگلیسی زبان معتبرترن..برای خارجیها همیشه سخت تره کار پیدا کردن بنابراین هم دانشگاه خوب هم معدل بالا خیلی مهنتره! ترکی رو به مرور درحین تحصیل یادبگیرین بهتره بنظرم..درمورد شرکت برای اپلای یکی از دوستام هستن ولی تو ارومیه‌ن نمیدونم شما کدوم شهرین

      Like

      • متاسفانه موسسه های اعزام به دانشجو برای ترکیه در تهران یا نداریم یا اگرم باشه خودشونم اطلاعات کافی در مورد انتخاب دانشگاه یا رشته در مقطع ارشد ندارن، شما در‌مورد همه ی جزییات اپلای خیلی کامل مطلب گزاشتین اما بالاخره برای اپلای برای استانبول چون زبان و فرهنگ ترکیه رو کامل نمیشناسم فکر میکنم به کسی نیاز دارم که در پروسه اپلای منو کمک کنه.

        Like

      • این گروه رو ببینین ادمینش دوست منه که تو ارومیه شرکت اعزام دانشجو داده شاید تلفنی بتونن کمکی بکنن

        @altineducation

        Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s